About me

Hi! Jsem Zuzka a učím v bilingvní (česko-anglické) školce. Často se stává, že mi k tématu nevyhovují žádný materiály pro předškolní vzdělání ever na zeměkouli, tak si toho dost zpracovávám a vyrábím sama.

Tadyhle stránku Life of Zuzka jsem založila během karantény, kdy jsem se snažila být prospěšná doma na home office. Yes, fakt, školka from home! Děti se mnou měly denně půl hodiny session na ZOOMu, takže mi zbývala hromada času pomoct dalším rodičům, jejichž školka nic takovýho nezavedla. Tak se zrodila Školka ON-LINE, která fungovala asi měsíc a překlenula tu nejhorší dobu, kdy byli všichni doma.

Tag Life of Zuzka the preschool teacher jsem ale začala používat krátce po nástupu do školky na svým osobním profilu @pzzuzzik, když jsem dokumentovala ty neuvěřitelný, vtipný a neuvěřitelně vtipný kousky, který z těch dětí lezou a který s nima člověk zažije.

Last but not least, I’m not a regular preschool teacher, I’m a cool preschool teacher (Mean Girls reference), takže na to jdu trošku jinak, než jak je asi většina z nás zvyklá z filmů a z vlastního mládí. Říkáme si věci tak jako v reálným kontextu – tzn. povíme si často historii, koukneme na opravdový videa, přečteme si o opravdových lidech. Všechno samozřejmě přiměřeně věku.

Poslední, ale asi nejdůležitější věc, kterou byste o mně měli vědět, je, že mám hromadu contentu v hlavě, ale velmi málo na digitálním papíře na instagramu i tady. Kromě školky jsem začala pro jistotu studovat druhou vysokou, a jelikož mám dost pedantskou představu o tom, jakou formu by měly moje příspěvky mít, pokud je chci publikovat, moc jich do té formy nestíhám dostat. Takže ne, moje účty nejsou opuštěný, a ne, nejsem tak málo produktivní. Jen se mi to zatím bohužel nepovedlo odrazit v mojí virtuální přítomnosti.

Blog na WordPress.com.

Nahoru ↑